Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pilgrimsmusslor med skal

8.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Smör el. margarin

 

 

Saffransrisotto:

 

Avorioris

1.5 

dl

Gul lök

0.5 

styck

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Saffran

1.0 

gram

Kycklingbuljong avfettad

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Forellrom saltad

4.0 

msk

Gräslök finhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

O.P. Anderson Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 255 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 305

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1221 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 272 gram)

Ingredienser

Visa:

Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 9%

Salt och peppar 0%

 

Smör el. margarin 0%

Saffransrisotto:

Avorioris 1.5 dl 35%

Gul lök 0.5 styck 2%

Smör normalsaltat 3.0 msk 24%

Torrt vitt vin 1.0 dl 6%

Saffran 1.0 gram 0%

Kycklingbuljong avfettad 3.0 dl 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Forellrom saltad 4.0 msk 6%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Skala löken och finhacka den.
    Hetta upp smör i en kastrull och fräs
    löken på medelhög värme i ca 1 min.
    Sänk till medellåg värme och tillsätt riset, låt det fräsa några minuter.
    Häll på vinet och låt det koka in.

  2. Tag en annan kastrull och koka upp kycklingbuljong. Häll saffran i buljongen och blanda sedan ner den heta buljongen i riset och låt den koka in. När risotton är färdig ska grynen vara mjuka och krämiga.

  3. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de får fin färg. Salta och peppra.

  4. Lägg risotton i små högar och lägg en pilgrimspussla på varje hög. Dekorera med en halv matsked forellrom och lite hackad gräslök. Servera.

Fler recept inom Smått & gott

Liknande recept som Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)