Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 305

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1221 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 9%
Saffransrisotto:
Avorioris 1.5 dl 35%
Gul lök 0.5 styck 2%
Smör normalsaltat 3.0 msk 24%
Torrt vitt vin 1.0 dl 6%
Saffran 1.0 gram 0%
Kycklingbuljong avfettad 3.0 dl 1%
Tillbehör:
Forellrom saltad 4.0 msk 6%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Skala löken och finhacka den.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs
löken på medelhög värme i ca 1 min.
Sänk till medellåg värme och tillsätt riset, låt det fräsa några minuter.
Häll på vinet och låt det koka in. - Tag en annan kastrull och koka upp kycklingbuljong. Häll saffran i buljongen och blanda sedan ner den heta buljongen i riset och låt den koka in. När risotton är färdig ska grynen vara mjuka och krämiga.
- Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de får fin färg. Salta och peppra.
- Lägg risotton i små högar och lägg en pilgrimspussla på varje hög. Dekorera med en halv matsked forellrom och lite hackad gräslök. Servera.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Pilgrimsmussla med saffransrisotto (förrätt)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola