Fluffiga varma sardiner

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fluffiga varma sardiner

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smördegsplattor fryst

4.0 

styck

Sardiner konserverad

400.0 

gram

Bacon

4.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 595

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2380 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 23%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 187 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 4.0 styck 53%

Sardiner konserverad 400.0 gram 36%

Bacon 4.0 skivor 10%

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Lättina fryst smördegen, den skall vara kylskåpskall.
  2. Förvärm ugnen på 200°C.
  3. Lägg smördegsplattorna på en ugnsplåt. Lägg sedan på sardiner och överst en skiva bacon.
  4. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter, tills smördegen svällt upp och blivit fluffig.

Kockens kommentar

Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Fler recept inom Varma smörgåsar

Liknande recept som Fluffiga varma sardiner