Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 595

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2380 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 23%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 53%
Sardiner konserverad 400.0 gram 36%
Bacon 4.0 skivor 10%
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Lättina fryst smördegen, den skall vara kylskåpskall.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Lägg smördegsplattorna på en ugnsplåt. Lägg sedan på sardiner och överst en skiva bacon.
- Sätt in i ugnen cirka 20 minuter, tills smördegen svällt upp och blivit fluffig.
Kockens kommentar
Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Fluffiga varma sardiner
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan