Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 300

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Formbröd (skivat) 8.0 styck 52%
Serranoskinka rökt 8.0 skivor 20%
Skinka kokt tunt skivad 300.0 gram 33%
Sallatsblad 4.0 st stora 1%
Senap svensk 4.0 tsk 3%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Rosta bröd.
- Bred smör och/eller senap på brödet. Lägg ett salladsblad på en brödskiva.
- Fyll på med en skiva serranoskinka, sedan ett valfritt antal tunna skivor kokt skinka, gärna med lite senap emellan.
- Avsluta med en skiva serranoskinka till och överst en brödskiva.
- Stick ner två pinnar och dela brödet diagonalt.
Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Skinktoast
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan