Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 22
Recept: 2582 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 6%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ciabatta bröd 4.0 styck 59%
Pizzasås 1.5 dl 8%
Skinka kokt på burk 400.0 gram 16%
Hårdost riven 100.0 gram 14%
Oliver gröna el. svarta 20.0 styck 3%
Oregano 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Halvera brödet och bred på pizzasås. Skär skinka och oliver i mindre bitar. Strö riven ost över.
- Sätt in i ugnen 10-15 minuter tills osten smält och fått fin färg. Krydda lätt med salt och strö över oregano.
Kockens kommentar
Variera med att lägga på traditionella pizzapålägg i stället för skinka. Pizzasås är en tomatsås, läs mer > Om tomatsåser. Läs mer om ciabattabröd, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som Ciabattapizza med skinka
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan