Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 367

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1119 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 15%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Tortilla 4.0 styck 67%
Chèvre 100.0 gram 31%
Ananas färsk 150.0 gram 3%
Chilisås het 0%
Kockskolan:
Om chilisåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).
- Grilla ananas cirka 2 minuter på var sida, tills den fått färg. Skär den sedan i bitar.
- Grilla tortillabrödet högst 1/2 minut på vardera sidan. De bräns fort och skall helst fortfarande vara lite mjuka. När brödet är vänt, lägg på en bit chèvre.
- Ta av brödet och lägg på ananasbitar. Häll sedan på lite het chilisås.
Kockens kommentar
Denna rätt kan också passa som plockmat, då gärna uppskuren i mindre bitar. Tortilla är i Latin- och Mellanamerika ett tunt, runt majsbröd, men i Spanien avses omelett. När bara "tortilla" anges avses majsbröd.
Fler recept inom Varm ostefterrätt
Liknande recept som Grillad hot chèvretortilla (efterrätt)
-
Småländsk ostkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Hälsingeostkaka
Tid: 3 tim (+ 20 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterad camembert med persilja och hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnsbakad honungsbrie med valnötter (buffé)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad ostkaka med bär och grädde
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ostsufflé till efterrätt
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade ostbollar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade mozzarelline, mozzarellakulor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Friterade camembertknyten med hjortron
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan