Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2396 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 18%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 26%
Garnering:
Vispgrädde 4.0 dl 60%
Strösocker 1.0 msk 2%
Hallon färska 1.0 liter 7%
Florsocker 2.0 msk 4%
Vaniljextrakt konc. 1.0 tsk %
eller %
Vaniljstång 1.0 styck Äts ej
eller %
Vanillinsocker 2.0 tsk Äts ej
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Om smördegsbakelser > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Om laminerade degar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Förvärm varmluftsugn på 200ºC, eller ugn utan varmluft till 220ºC. Ugnen måste ha uppnått rätt temperatur före gräddning.
- Lägg kylskåpskalla smördegsplattorna på ugnsgaller. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter, tills de blivit fluffiga och fått färg.
- Garnering: Vispa grädde med socker och vaniljextrakt. (Om vaniljstång: Dela den på längden och skrapa ut innanätet, som läggs i grädden).
- Montera: Dela smördegsplattorna på längden. Placera grädde och hallon på varje halva. Sikta (ströa med trådsil) lite florsocker över.
Kockens kommentar
Överbliven vanilstång kan förvaras i en strösockerskål för att ge smak. Smördeg är en så kallad laminerad deg, bestående av många degskikt med smör emellan. Läs mer > Om laminerade degar.
Fler recept inom Smördegssbakelser ¤
Liknande recept som Frasig hallonmacka på smördeg
-
Pâte feuilletée, fransk smördeg
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk smördeg
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Blixtsmördeg, pâte demi-feuilletée, flaky pastry, amerikansk smördeg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pain aux raisin, frasiga romrussinbullar
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Puits d´amour, kärlekens brunn
Tid: 30 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Eccles cakes, engelska korintkakor
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Banbury Cakes, engelska smördegskakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jalousie d´armande, jalusi med mandelkräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kouign-Amann, krispigt normandiskt smördegsbakelse
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skarpskyttar
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan