Gunillas konjakskulor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gunillas konjakskulor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vispgrädde

1.5 

dl

Mörk choklad

200.0 

gram

Kakaopulver osötad

1.0 

msk

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Konjak/brandy

1.5 

msk

Kakaopulver osötad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 464

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1734 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 33%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 93 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 1.5 dl 31%

Mörk choklad 200.0 gram 62%

Kakaopulver osötad 1.0 msk 1%

Vaniljsocker 1.0 tsk 1%

Konjak/brandy 1.5 msk 3%

Kakaopulver osötad %

Kock: Gunilla

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min + 20 min )

  1. Koka upp grädden och smält chokladen däri. Tillsätt övriga ingredienser.
    Låt smeten stelna (tar ca 20 min).

  2. Forma smeten till kulor med tesked.
    Rulla kulorna i kakao. Förvara dem i kylen.

Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter

Liknande recept som Gunillas konjakskulor