Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 464

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1734 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 33%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 1.5 dl 31%
Mörk choklad 200.0 gram 62%
Kakaopulver osötad 1.0 msk 1%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Konjak/brandy 1.5 msk 3%
Kock: Gunilla
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 20 min )
- Koka upp grädden och smält chokladen däri. Tillsätt övriga ingredienser.
Låt smeten stelna (tar ca 20 min). - Forma smeten till kulor med tesked.
Rulla kulorna i kakao. Förvara dem i kylen.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Gunillas konjakskulor
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm