Ägghalvor med romröra (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ägghalvor med romröra (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Stenbitsrom röd ¤

30.0 

gram

Schalottenlök finhackad

2.0 

msk

Creme fraiche

2.0 

dl

Dill finhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1274 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 16%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 168 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 39%

Stenbitsrom röd ¤ 30.0 gram 3%

Schalottenlök finhackad 2.0 msk 1%

Creme fraiche 2.0 dl 51%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i äggen och låt koka i 4 minuter för en krämig äggula. Skala äggen och låt dem svalna något innan de klyvs på mitten.
  2. Hacka charlottenlök och dill, lägg i en skål. Tillsätt stenbitsrom och créme fraiche och rör om.
  3. Lägg en klick romröra på varje ägghalva. Dekorera gärna med en dillkvist. Servera.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Ägghalvor med romröra (plockmat)