Surkålsvarianter av burkkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Surkålsvarianter av burkkål

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Surkål konserverad

500.0 

gram

 

Med kumminsmak:

 

Kummin hel

2.0 

tsk

Vatten

3.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Med äpple och nötter:

 

Äpple utan skal

2.0 

styck

Gräddfil

2.0 

dl

Kvarg naturell 4% fett

150.0 

gram

Nötter

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om surkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 264

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1054 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 283 gram)

Ingredienser

Visa:

Surkål konserverad 500.0 gram 8%

 

Med kumminsmak:

Kummin hel 2.0 tsk 1%

Vatten 3.0 dl Äts ej

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 2%

Salt 0%

 

Med äpple och nötter:

Äpple utan skal 2.0 styck 12%

Gräddfil 2.0 dl 26%

Kvarg naturell 4% fett 150.0 gram 13%

Nötter 1.0 dl 37%

 

Kockskolan:

Om surkål > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Naturell: Värm upp surkålen i lite vatten cirka 10 minuter.
  2. Surkål med kumminsmak: Skölj gärna surkålen och låt rinna av. Häll surkål, vatten, kummin och fond i en kastrull. Låt småkoka 15 minuter eller mer. Smaka av med salt. Serveras varm. Passar till fläsklägg, korv och kassler.
  3. Surkål med äpple och nötter: Låt surkålen rinna av. Grovriv äpple. Blanda surkål, äpple, gräddfil och keso. Grovhacka nötter och strö över. Serveras kall till kyckling, skinka, rostbiff.

Kockens kommentar

Surkål är billig och nyttig mat, som tillreds av vitkål som "suras" (se Hemlagad surkål), vilket tar lång tid 2-3 veckor. Enklare är det då att köpa en burk. Tack vare syrningen blir kålen lättsmält.

Surkål är nyttigt och skonsamt för magen. Kan enkelt tillagas. Läs mer > Om surkål.  

Jämför

Hemlagad surkål

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Surkålsvarianter av burkkål