Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2032 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Cannellinibönor konserverad 3.0 burkar 63%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Purjolök 1.0 styck 3%
Kantarellfond konc. } 1.5 msk 1%
Tillbehör:
Vitt matbröd 8.0 skivor 31%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Häll bort hälften av spadet i bönburkarna.
- Häll resten av bönor och spad i en panna. Låt småkoka 5 minuter eller mer tills bönorna blir genomvarma (bönorna tål lång koktid).
- Ansa paprika och skär i mindre bitar. Ansa och skiva purjolöken tunt.
- Tillsätt paprika, purjo och fond till bönorna. Låt puttra 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Cannellini med paprika
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Pumpagryta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och mynta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Gryta med matbanan, tomat och ingefära
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quorn Chili, Texas style
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar
-
Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmati
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprika
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vegetarisk julskinka av kålrot
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan