Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 1107

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4430 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bacon som lättsteks } 250.0 gram 16%
Blåmusslor konserverad 500.0 gram 13%
Majskorn kokt konserv 200.0 gram 4%
Torrt vitt vin 2.0 dl 3%
Potatis 200.0 gram 3%
Sötpotatis 1.0 st stor 7%
Purjolök 1.0 bit 0%
Vispgrädde 0.5 liter 41%
Maizena ljus 0%
Tillbehör:
Vitt matbröd 8.0 skivor 14%
Kockskolan:
Om soppor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Tärna och fräs bacon i en skvätt olja på hög värme i en kastrull/gryta tills det börjar ta färg.
- Sänk till medellåg värme. Lägg musslor och majs åt sidan och häll i mussel- och majsspadet från burkarna, samt vin.
- Skär potatis och sötpotatis i tärningar, samt purjolöken i skivor. Lägg lök och potatis i grytan. Låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Tag av kastrullen från plattan och häll i musslor, majs och vispgrädde. Låt allt bli varmt. Tillsätt eventuellt lite maizena för en tjockare konsistens (lättkokas då i 3 minuter). Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
"Chowder" (engelska) innefattar all slags redda soppor som innehåller grädde. Avser oftast skaldjurssoppor, men kan också vara fisk- eller grönsakssoppor. Läs mer > Om soppor.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Skaldjurssoppa
Liknande recept som Mussel chowder - engelsk musselsoppa
-
Krämig räksoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clam chowder i bröd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande skaldjursgryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Billy Bi, fransk-amerikansk krämig musselsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Seafood Gumbo
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thailändsk het räksoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kräftsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bisque de homard, krämig hummersoppa
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan