Mussel chowder - engelsk musselsoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mussel chowder - engelsk musselsoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bacon som lättsteks }

250.0 

gram

Blåmusslor konserverad

500.0 

gram

Majskorn kokt konserv

200.0 

gram

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Potatis

200.0 

gram

Sötpotatis

1.0 

st stor

Purjolök

1.0 

bit

Vispgrädde

0.5 

liter

Maizena ljus

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

8.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Quintay Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 1107

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4430 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 13%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 580 gram)

Ingredienser

Visa:

Bacon som lättsteks } 250.0 gram 16%

Blåmusslor konserverad 500.0 gram 13%

Majskorn kokt konserv 200.0 gram 4%

Torrt vitt vin 2.0 dl 3%

Potatis 200.0 gram 3%

Sötpotatis 1.0 st stor 7%

Purjolök 1.0 bit 0%

Vispgrädde 0.5 liter 41%

Maizena ljus 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 8.0 skivor 14%

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Tärna och fräs bacon i en skvätt olja på hög värme i en kastrull/gryta tills det börjar ta färg.
  2. Sänk till medellåg värme. Lägg musslor och majs åt sidan och häll i mussel- och majsspadet från burkarna, samt vin.
  3. Skär potatis och sötpotatis i tärningar, samt purjolöken i skivor. Lägg lök och potatis i grytan. Låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tag av kastrullen från plattan och häll i musslor, majs och vispgrädde. Låt allt bli varmt. Tillsätt eventuellt lite maizena för en tjockare konsistens (lättkokas då i 3 minuter). Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

"Chowder" (engelska) innefattar all slags redda soppor som innehåller grädde. Avser oftast skaldjurssoppor, men kan också vara fisk- eller grönsakssoppor. Läs mer > Om soppor.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Skaldjurssoppa

Liknande recept som Mussel chowder - engelsk musselsoppa