Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

600.0 

gram

Parmaskinka skivad

16.0 

skivor

Smördegsplattor fryst

8.0 

plattor

Parmesan nyriven

2.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Salvia färsk

8.0 

blad

Salt och peppar

 

 

Bakplåtspapper

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Kockskolan:

 

Om inbakning >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Le Bonheur Prima

Smakrikt rött vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 323

Kcal / portion: 1126

GBR (GI) / port: 9

Recept: 4502 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 21%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 348 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 600.0 gram 24%

Parmaskinka skivad 16.0 skivor 10%

Smördegsplattor fryst 8.0 plattor 56%

Parmesan nyriven 2.0 dl 8%

Ägg 1.0 styck 1%

Salvia färsk 8.0 blad 0%

Salt och peppar 0%

Bakplåtspapper %

Matfett till stekning 0%

 

Kockskolan:

Om inbakning > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda salt och peppar med färs och forma till burgare. Linda in burgaren i skinka. Täck burgaren med riven ost.
  3. Inbakning: Lägg två smördegsplattor, lätt utplattade, i kryss/tvärs på varandra. Lägg på 1 salviablad, sedan burgaren och sist ett salviablad på toppen. Vik ihop smördegsplattorna och nyp ihop kanterna så att burgaren blir helt täckt.
  4. Vispa upp ägg med en gaffel i en kopp och pensla smördegspaketen. Lägg bakpapper på en ugnsplåt och lägg på burgarna. Sätt mitt i ugn i cirka 30 minuter, tills smördegen har fått fin färg.

Kockens kommentar

Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Passar till

Enkel sallad

Vitkålssallad

Blixtsmördeg

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Inbakad köttfärs