Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 323

Kcal / portion: 1126

GBR (GI) / port: 9
Recept: 4502 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 21%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 600.0 gram 24%
Parmaskinka skivad 16.0 skivor 10%
Smördegsplattor fryst 8.0 plattor 56%
Parmesan nyriven 2.0 dl 8%
Ägg 1.0 styck 1%
Salvia färsk 8.0 blad 0%
Kockskolan:
Om inbakning > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda salt och peppar med färs och forma till burgare. Linda in burgaren i skinka. Täck burgaren med riven ost.
- Inbakning: Lägg två smördegsplattor, lätt utplattade, i kryss/tvärs på varandra. Lägg på 1 salviablad, sedan burgaren och sist ett salviablad på toppen. Vik ihop smördegsplattorna och nyp ihop kanterna så att burgaren blir helt täckt.
- Vispa upp ägg med en gaffel i en kopp och pensla smördegspaketen. Lägg bakpapper på en ugnsplåt och lägg på burgarna. Sätt mitt i ugn i cirka 30 minuter, tills smördegen har fått fin färg.
Kockens kommentar
Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Passar till
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Inbakad köttfärs
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan