Salsa verde ā la Petter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Salsa verde ā la Petter

Lägg till ingredienser

Sats dl: 6

Schalottenlök

2.0 

st små

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Paprika grön

1.0 

styck

Slätpersilja blad

100.0 

gram

Basilika

50.0 

gram

Kapris

2.0 

msk

Ansjovisfilé konserv

100.0 

gram

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Olivolja

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om salsa verde >

 

 

Om pesto >

 

 

Sås till pasta, pizza >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1863 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 28%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 109 gram)

Ingredienser

Visa:

Schalottenlök 2.0 st små 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Paprika grön 1.0 styck 1%

Slätpersilja blad 100.0 gram 2%

Basilika 50.0 gram 1%

Kapris 2.0 msk 0%

Ansjovisfilé konserv 100.0 gram 12%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Olivolja 2.0 dl 81%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om salsa verde > Äts ej

Om pesto > Äts ej

Sås till pasta, pizza > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala, hacka lök och vitlök. Ansa paprika och skär i mindre bitar.
  2. Mixa alla ingredienserna i mat­beredare eller med mixerstav till en grov smet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera såsen kall eller uppvärmd.

Kockens kommentar

Passar främst till kött. Denna "gröna sås" är en form av pesto. Läs mer > Om pesto.

Passar till

Entrecôte

Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto

Liknande recept som Salsa verde ā la Petter