Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 28%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Schalottenlök 2.0 st små 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Slätpersilja blad 100.0 gram 2%
Basilika 50.0 gram 1%
Kapris 2.0 msk 0%
Ansjovisfilé konserv 100.0 gram 12%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%
Olivolja 2.0 dl 81%
Kockskolan:
Om salsa verde > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala, hacka lök och vitlök. Ansa paprika och skär i mindre bitar.
- Mixa alla ingredienserna i matberedare eller med mixerstav till en grov smet. Smaka av med salt och peppar.
- Servera såsen kall eller uppvärmd.
Kockens kommentar
Passar främst till kött. Denna "gröna sås" är en form av pesto. Läs mer > Om pesto.
Passar till
Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto
Liknande recept som Salsa verde ā la Petter
-
Sauce vinaigrette, vinägrett grundrecept
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Caesardressing original
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Vinaigrette ā la crčme, dressing med grädde eller gräddfil
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Rödvinsdressing
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Salladsdressing, salladsmarinad
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna Bergenström
-
Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pesto på avokadoolja och spenat
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Sötsur balsamicosås
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan