Vegetarisk pyttipanna med ingefärssås och ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vegetarisk pyttipanna med ingefärssås och ägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

1.0 

styck

Potatis fast sort

4.0 

styck

Aubergine

1.0 

styck

Champinjoner färska

8.0 

styck

Timjan torkad

1.0 

tsk

Timjan färskhackad

4.0 

msk

Kummin hel

1.0 

tsk

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.5 

msk

Ingefära mald

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Ägg

4.0 

styck

Cornichon konserv

8.0 

styck

Rödbetor inlagda

 

 

Sallatsblad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hoegaarden Wit

Ljust veteöl
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 415

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1660 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 380 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 2.0 styck 5%

Palsternacka 1.0 styck 4%

Potatis fast sort 4.0 styck 15%

Aubergine 1.0 styck 4%

Champinjoner färska 8.0 styck 2%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Timjan färskhackad 4.0 msk 0%

Kummin hel 1.0 tsk 0%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Smör normalsaltat 4.0 msk 23%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 19%

Grönsaksfond konc. 2.5 msk 6%

Ingefära mald 1.0 tsk 1%

 

Tillbehör:

Ägg 4.0 styck 15%

Cornichon konserv 8.0 styck 1%

Rödbetor inlagda 0%

Sallatsblad 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Skala morötter, palsternacka och potatis. Hacka dem i små bitar. Skär obergine i grova bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek svamp och aubergine på medelvärme i 3-5 minuter, tills de börjar ta färg. Tag hacket ur pannan och lägg på en tallrik.
  3. Stek rotfrukterna i olivolja på medelhög värme cirka 10 minuter, tills de fått fin gyllenbrun färg.
  4. Tillsätt svamp, aubergine, timjan och kummin. Smaka av med salt och peppar. Sänk till låg värme. Håll det varmt.
  5. Sås: Smält smör i en stekpanna. Vispa ner grädde, fond och íngefära. Koka upp och sänk sedan till medellåg värme. Låt småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek ägg i olivolja i en annan stekpanna.
  7. Forma pytten till en ring, lägg ägget ovanpå och servera sallad, rödbetor och gurka till.

Kockens kommentar

Obergine kan vara lite besk. Vill man minska beskan delar man den på mitten och strör på rikligt med salt. Låt vila 15 minuter eller mer för att dra ut det beska. Spola sedan av saltet innan tillagning. Detta förfarande var vanligt förr, men numera brukar man hoppa över detta moment, bl.a. för att aubergien vanligtvis inte är lika besk längre.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Vegetarisk pyttipanna med ingefärssås och ägg