Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Cocktailtomater

250.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Vitvinsvinäger

2.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 3

Recept: 479 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 153 gram)

Ingredienser

Visa:

Cocktailtomater 250.0 gram 13%

Strösocker 1.0 dl 79%

Vitvinsvinäger 2.0 dl 8%

Vatten 2.0 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Kock: L Hansson

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min + 48 tim )

  1. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt tills sockret är helt löst.
  2. Blanchera (snabbkoka) tomaterna i 15-30 sekunder i det kokande vattnet.
  3. Lägg tomaterna i en ren glasburk och häll på vinägerblandningen.
  4. Låt stå kallt i minst 2 dygn innan servering. Servera i en sallad eller som dekoration.

Kockens kommentar

Köp gärna cocktailtomater på kvist och blanchera tomaterna med kvistarna på.
Då blir smaken intensivare.

Passar till

Kronärtskockspannacotta

Fler recept inom Kokta grönsaker

Liknande recept som Tomatromantica