Åsas enkla glüwein

Åsas enkla glüwein

Osötad glüwein är ett alternativ till glögg om man vill undvika socker och sötma.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 5

Rött vin

1.0 

flaska

Apelsin hel

1.0 

styck

Kryddnejlika

1.0 

msk

Kanelstång

1.0 

styck

Strösocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Rött vin 1.0 flaska

Apelsin hel 1.0 styck

Kryddnejlika 1.0 msk

Kanelstång 1.0 styck

Strösocker

Bild saknas
Skapat av
Åsa, Kockskolan

Tillagning

  1. Skiva apelsinen och lägg skivorna tillsammans med kryddnejlikor och kanelstång i vinet.

  2. Värm försiktigt på svag värme. Får inte koka, över 83 grader försvinner alkoholen.

  3. Tillsätt socker enligt egen smak och rör om. Eller servera socker i skål och låt gästerna söta själva.

  4. Serveras varm, bäst i värmetåliga glas.

Kockens kommentar

Det går naturligtvis att göra alkoholfri för den som önskar.

Fler drinkrecept inom Varma vindrinkar

Liknande recept som Åsas enkla glüwein