Tonfiskmousse (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tonfiskmousse (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tonfisk i olja konserv

250.0 

gram

Gelatinblad

2.0 

styck

Torrt vitt vin

1.5 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Persilja

1.0 

msk

Senap fransk osötad

2.0 

tsk

Färskost

75.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bollinger Special Cuvée Brut

Torr vit champagne
Pris: 389 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 230

GBR (GI) / port: 0

Recept: 919 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 126 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfisk i olja konserv 250.0 gram 51%

Gelatinblad 2.0 styck 1%

Torrt vitt vin 1.5 dl 11%

Olivolja 1.0 msk 12%

Persilja 1.0 msk 0%

Senap fransk osötad 2.0 tsk 1%

Färskost 75.0 gram 23%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om paté > Äts ej

Tillagning (15 min + 2 tim )

  1. Lägg gelatinbladen i det vita vinet.
  2. Blanda tonfisk med olja, persilja, salt, peppar och senap.
  3. Rör ner gelatinblad och vinet samt färskosten.
  4. Häll allt i en smord bakform och låt stelna cirka 2 timmar i kylskåpet.
  5. Stjälp upp moussen på ett fat och dekorera med en kvist persilja. Servera.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Tonfiskmousse (förrätt)