Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 230

GBR (GI) / port: 0
Recept: 919 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Tonfisk i olja konserv 250.0 gram 51%
Gelatinblad 2.0 styck 1%
Torrt vitt vin 1.5 dl 11%
Olivolja 1.0 msk 12%
Persilja 1.0 msk 0%
Senap fransk osötad 2.0 tsk 1%
Färskost 75.0 gram 23%
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 2 tim )
- Lägg gelatinbladen i det vita vinet.
- Blanda tonfisk med olja, persilja, salt, peppar och senap.
- Rör ner gelatinblad och vinet samt färskosten.
- Häll allt i en smord bakform och låt stelna cirka 2 timmar i kylskåpet.
- Stjälp upp moussen på ett fat och dekorera med en kvist persilja. Servera.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Tonfiskmousse (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan