Crępes ā la prins Bertil (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crępes ā la prins Bertil (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal crępes: 4

Mjölk

2.0 

dl

Vetemjöl

1.3 

dl

Salt

1.0 

krm

Ägg

1.3 

styck

Smör el. margarin

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Hollandaisesås hemlagad

0.5 

dl

Räkor skalade

85.0 

gram

Dill

0.3 

knippe

Hårdost riven

0.7 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1067 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 13%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 125 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölk 2.0 dl 11%

Vetemjöl 1.3 dl 26%

Salt 1.0 krm 0%

Ägg 1.3 styck 8%

Smör el. margarin 1.0 msk 10%

 

Fyllning:

Hollandaisesås hemlagad 0.5 dl 26%

Räkor skalade 85.0 gram 9%

Dill 0.3 knippe 1%

Hårdost riven 0.7 dl 9%

 

Tillagning (50 min )

  1. Crępes: Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
    Vispa ner ett ägg i taget. 
  2. Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Grädda crępes på medelhög värme. Lägg åt sidan på fat.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Fyllning: Rensa räkor och finhacka dill.
    Blanda detta med hollandaise.
  5. Fördela 2-3 msk fyllning per crępes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt. Riv över ost. Lägg på en klick smör.
  6. Ugnslaga: Gratinera cirka 10 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.

Kockens kommentar

Prins Bertil Bernadotte (1912-1997) var prins av Sverige och tidvis ställföreträdande regent. Prinsen hade stort intresse av idrott, motorsport och mat. Vän till Tore Wretman.

Passar till

Hemmagjord Hollandaisesås

Crępessmet

Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt

Liknande recept som Crępes ā la prins Bertil (förrätt)