Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tilapia filé

500.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Formfranska

4.0 

skivor

Kokosmjölk (-dryck)

5.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Salt

 

 

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Mango chutney }

5.0 

msk

Ingefära färskriven

4.0 

msk

Mango

1.0 

styck

Wasabipasta }

4.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2320 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 345 gram)

Ingredienser

Visa:

Tilapia filé 500.0 gram 21%

el. annan vitfisk 0%

Formfranska 4.0 skivor 9%

Kokosmjölk (-dryck) 5.0 dl 36%

Ägg 2.0 styck 5%

Salt 0%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

 

Tillbehör:

Mango chutney } 5.0 msk 8%

Ingefära färskriven 4.0 msk 2%

Mango 1.0 styck 7%

Wasabipasta } 4.0 tsk 2%

Tillagning (20 min )

  1. Hacka mango och blanda med mangochutney.
  2. Riv ingefära och lägg bredvid en liten tsk med wasabipasta på varje tallrik.
  3. Vispa ihop ägg och kokosmjölk. Vänd brödskivorna i vispet och stek dem sedan i smör på medelhög värme tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Tag ur brödskivorna ur pannan och lägg i ytterligare lite matfett. Stek fisken på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg. Smaksätt med salt.
  5. Lägg upp fisken på tallrikarna och skeda upp mangosalsa med färsk mango vid sidan om. Servera.

Kockens kommentar

Makrill är en annan bra fisk att använda till denna rätt.

Fler recept inom Fisksmörgåsar

Liknande recept som Pacific Riddare