Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2320 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tilapia filé 500.0 gram 21%
Formfranska 4.0 skivor 9%
Kokosmjölk (-dryck) 5.0 dl 36%
Ägg 2.0 styck 5%
Salt 0%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Mango chutney } 5.0 msk 8%
Ingefära färskriven 4.0 msk 2%
Mango 1.0 styck 7%
Wasabipasta } 4.0 tsk 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hacka mango och blanda med mangochutney.
- Riv ingefära och lägg bredvid en liten tsk med wasabipasta på varje tallrik.
- Vispa ihop ägg och kokosmjölk. Vänd brödskivorna i vispet och stek dem sedan i smör på medelhög värme tills de fått en fin gyllenbrun färg.
- Tag ur brödskivorna ur pannan och lägg i ytterligare lite matfett. Stek fisken på medelhög värme tills den fått fin gyllenbrun färg. Smaksätt med salt.
- Lägg upp fisken på tallrikarna och skeda upp mangosalsa med färsk mango vid sidan om. Servera.
Kockens kommentar
Makrill är en annan bra fisk att använda till denna rätt.
Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Pacific Riddare
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan