Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Saffransrisotto (tillbehör)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 137
Kcal / portion: 327
GBR (GI) / port: 8
Recept: 1309 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Arborioris 3.0 dl 66%
Gul lök 1.0 styck 4%
Matfett (matolja) 2.0 msk 18%
Torrt vitt vin 1.0 dl 5%
Vatten 5.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 7%
Saffran 1.0 gram 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om ris > Äts ej
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och finhacka lök.
- Fräs lök och ris i matfett (olja) i en kastrull några minuter på medelvärme tills det börjar ta färg. Häll på vin och låt det koka in i cirka 5 minuter.
- Koka samtidigt upp vatten med fond i en kastrull. Tillsätt saffran och blanda den heta buljongen med riset. Låt sjuda tills vätskan koka in i riset. Smaka av med salt. När risotton är färdig skall risgrynen vara mjuka och krämiga.
- Garnera med hyvlad parmesanost.
Kockens kommentar
Passar väl till stekt kött och fisk. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio eller avoriris. Läs mer > Om ris.
Läs mer
Fler recept inom Stekt ristillbehör
Liknande recept som Saffransrisotto (tillbehör)
-
Risottoris grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pilaffris grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffransrisotto (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransrisotto med kräftstjärtar (tillbehör)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grapefruktsrisotto (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nässelrisotto (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Paprikarisotto (tillbehör)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Risibisi, ris med ärter (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan