Paprikarisotto (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Paprikarisotto (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Portioner ā 2,5 dl: 4

Avorioris

3.0 

dl

el. avorioris

 

 

Paprika röd-gul-grön

1.0 

styck

Vatten

6.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Matfett till stekning

3.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ris >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1074 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 234 gram)

Ingredienser

Visa:

Avorioris 3.0 dl 80%

el. avorioris 0%

Paprika röd-gul-grön 1.0 styck 3%

Vatten 6.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%

Matfett till stekning 3.0 msk 27%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om ris > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Fräs riset i en kastrull i matfett på medel­värme några minuter, tills det blir glansigt. 
  2. Häll på vatten+fond eller buljong och sänk till medellåg värme. Låt sjuda enligt anvisning på paketet tills allt vätska kokat in (15-20 minuter).
  3. Tvätta, rensa och finhacka paprika. Fräs den hastigt (2 minuter) i lite matfett på medellåg värme. Blanda med riset.

Kockens kommentar

Passar till de allehanda maträtter. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio eller avoriris. Läs mer > Om ris.

Alternativ

Risottoris grundrecept

Fler recept inom Stekt ristillbehör

Liknande recept som Paprikarisotto (tillbehör)