Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1074 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Avorioris 3.0 dl 80%
Paprika röd-gul-grön 1.0 styck 3%
Vatten 6.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%
Matfett till stekning 3.0 msk 27%
Salt 0%
Kockskolan:
Om ris > Äts ej
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Fräs riset i en kastrull i matfett på medelvärme några minuter, tills det blir glansigt.
- Häll på vatten+fond eller buljong och sänk till medellåg värme. Låt sjuda enligt anvisning på paketet tills allt vätska kokat in (15-20 minuter).
- Tvätta, rensa och finhacka paprika. Fräs den hastigt (2 minuter) i lite matfett på medellåg värme. Blanda med riset.
Kockens kommentar
Passar till de allehanda maträtter. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio eller avoriris. Läs mer > Om ris.
Alternativ
Fler recept inom Stekt ristillbehör
Liknande recept som Paprikarisotto (tillbehör)
-
Risottoris grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pilaffris grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffransrisotto (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransrisotto med kräftstjärtar (tillbehör)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grapefruktsrisotto (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nässelrisotto (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Paprikarisotto (tillbehör)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Risibisi, ris med ärter (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan