Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1964 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Arborioris 3.0 dl 44%
Smör normalsaltat 4.0 msk 20%
Vatten 1.0 liter Äts ej
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 7%
Olivolja 2.0 msk 11%
Mynta färskhackad 0.5 dl 0%
Basilika 1.0 dl 0%
Persilja 1.0 dl 0%
Parmesan nyriven 0.5 dl 4%
Grapefrukt 4.0 styck 14%
Kockskolan:
Om ris > Äts ej
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Hetta upp smör i en kastrull. Tillsätt ris och fräs det några minuter på medelvärme under omrörning.
- Tillsätt vatten+fond, lite i taget tills all vätska kokat in (det tar cirka 20 minuter).
- Mixa olja, mynta, persilja, och basilika i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
- Riv parmesan. Blanda ost och mixet med riset.
- Skär en stjärna på toppen på grapefrukterna. Gröp ur fruktköttet och pressa ur juicen. Häll juicen över riset.
- Fyll skalen med risotton.
Kockens kommentar
För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio- eller avoriris. Läs mer > Om ris.Alternativ
Fler recept inom Stekt ristillbehör
Liknande recept som Grapefruktsrisotto (tillbehör)
-
Risottoris grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pilaffris grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffransrisotto (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransrisotto med kräftstjärtar (tillbehör)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grapefruktsrisotto (tillbehör)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nässelrisotto (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Paprikarisotto (tillbehör)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Risibisi, ris med ärter (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan