Grapefruktsrisotto (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grapefruktsrisotto (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Portioner ā 2,5 dl: 4

Arborioris

3.0 

dl

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

 

Olivolja

2.0 

msk

Mynta färskhackad

0.5 

dl

Basilika

1.0 

dl

Persilja

1.0 

dl

Parmesan nyriven

0.5 

dl

Grapefrukt

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ris >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1964 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 415 gram)

Ingredienser

Visa:

Arborioris 3.0 dl 44%

Smör normalsaltat 4.0 msk 20%

Vatten 1.0 liter Äts ej

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 7%

 

Olivolja 2.0 msk 11%

Mynta färskhackad 0.5 dl 0%

Basilika 1.0 dl 0%

Persilja 1.0 dl 0%

Parmesan nyriven 0.5 dl 4%

Grapefrukt 4.0 styck 14%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om ris > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Hetta upp smör i en kastrull. Tillsätt ris och fräs det några minuter på medel­värme under omrörning.
  2. Tillsätt vatten+fond, lite i taget tills all vätska kokat in (det tar cirka 20 minuter).
  3. Mixa olja, mynta, persilja, och basilika i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  4. Riv parmesan. Blanda ost och mixet med riset. 
  5. Skär en stjärna på toppen på grapefrukterna. Gröp ur fruktköttet och pressa ur juicen. Häll juicen över riset.
  6. Fyll skalen med risotton.

Kockens kommentar

För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio- eller avoriris. Läs mer > Om ris.

Alternativ

Risotto grundrecept

Fler recept inom Stekt ristillbehör

Liknande recept som Grapefruktsrisotto (tillbehör)