
Dryckestips
Hidden Rock Petit Verdot Cabernet Sauvignon
Smakrikt rött vin
Pris: 56 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 997

GBR (GI) / port: 28
Recept: 3990 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pizzadeg:
Vetemjöl 500.0 gram 44%
eller 8.3 dl %
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Vatten 3.0 dl 0%
Olivolja 2.0 msk 6%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Pizzautrustning > Äts ej
Fyllning:
Pizzasås 2.0 dl 7%
Nürnberger } 3.0 styck 2%
Salami 100.0 gram 9%
Parmaskinka skivad 75.0 gram 5%
Mozzarella 250.0 gram 16%
Olivolja 4.0 msk 11%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
Denna pizzadeg år tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.
- Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
- Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
- Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
- Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
- Pålägg: Skär korv, skinka och mozzarella i bitar.
- Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Fördela ost, garnera med basilikablad. Strö över oregano. Ringla över lite olivolja.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Polposo = rik på massa, köttig.
Alternativ
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Pizza polposo, välfylld, köttig pizza
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: