Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 853

GBR (GI) / port: 32
Recept: 3412 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pizzadeg:
Vetemjöl 500.0 gram 52%
eller 8.3 dl %
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Vatten 3.0 dl 0%
Olivolja 2.0 msk 7%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Pizzautrustning > Äts ej
Pålägg:
Pizzasås 2.0 dl 8%
Hårdost 75.0 gram 8%
Chèvre 100.0 gram 10%
Mozzarella 75.0 gram 6%
Grönmögelost 75.0 gram 9%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.
- Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
- Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
- Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
- Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
- Pålägg: Riv hårdost och skiva mjuk ost.
- Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Fördela ost, garnera med basilikablad. Ringla över lite olivolja.
- Grädda i ugn 10-15 minuter.
Kockens kommentar
En pizza bör helst ha en knaprig, uppsvälld kant. För att få detta kavlas inte degen utan formas för hand. Läs mer > Så lagas pizza.
Alternativ
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Quattro Formaggio - 4 sorters ostar
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: