För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quattro Formaggio - 4 sorters ostar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pizzadeg:

 

Vetemjöl

500.0 

gram

eller

8.3 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Bakplåtspapper

 

 

Pizzautrustning >

 

 

 

Pålägg:

 

Pizzasås

2.0 

dl

Hårdost

75.0 

gram

Chèvre

100.0 

gram

Mozzarella

75.0 

gram

Grönmögelost

75.0 

gram

el. andra ostar

 

 

Basilika färsk

 

 

Olivolja

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Melini Chianti Pian del Masso

Mjukt rött vin
Pris: 72 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 853

GBR (GI) / port: 32

Recept: 3412 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 310 gram)

Ingredienser

Visa:
Pizzadeg:

Vetemjöl 500.0 gram 52%

eller 8.3 dl %

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Vatten 3.0 dl 0%

Olivolja 2.0 msk 7%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakplåtspapper Äts ej

Pizzautrustning > Äts ej

 

Pålägg:

Pizzasås 2.0 dl 8%

Hårdost 75.0 gram 8%

Chèvre 100.0 gram 10%

Mozzarella 75.0 gram 6%

Grönmögelost 75.0 gram 9%

el. andra ostar 0%

Basilika färsk 0%

Olivolja 0%

 

Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Riv hårdost och skiva mjuk ost. 
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Fördela ost, garnera med basilikablad. Ringla över lite olivolja.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter.

Kockens kommentar

En pizza bör helst ha en knaprig, uppsvälld kant. För att få detta kavlas inte degen utan formas för hand. Läs mer > Så lagas pizza. 

Alternativ

Pizzasallad

Pizzasås

Svensk pizzadeg

Italiensk kalljäst pizzadeg

Italiensk varmjäst pizzadeg

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Quattro Formaggio - 4 sorters ostar