Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 1051

GBR (GI) / port: 21
Recept: 4203 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pizzadeg:
Vetemjöl 500.0 gram 42%
eller 8.3 dl %
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Vatten 3.0 dl 0%
Olivolja 1.0 msk 3%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Pizzautrustning > Äts ej
Pålägg:
Pizzasås 2.0 dl 6%
Hårdost lagrad 200.0 gram 18%
Kronärtskocka konserv} 2.0 burkar %
Grönpeppar torkad 2.0 msk 0%
Olivolja 4.0 msk 11%
Persilja till garnering 4.0 kvistar 0%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.
- Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
- Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
- Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
- Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
- Pålägg: Skiva eller riv ost. Dela kronärtsbottnarna i små bitar.
- Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Lägg på kronärtskocka och ost. Toppa med hel grönpeppar. Ringla lite olivolja över pizzan.
- Grädda i ugn 10-15 minuter. Garnera med hackad persilja.
Kockens kommentar
Pizza bakas bäst på en pizzasten, näst bäst på en speciell rund bakplåt med hål, helst med non-stickbeläggning. Stenen och hålen i plåten gör att pizzan blir knaprigare. Se > Pizzautrustning. Pizzasås är en form av tomatsås, läs mer > Om tomatsåser.
Passar till
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Grönpepparpizza med kronärtskocka
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: