För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönpepparpizza med kronärtskocka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pizzadeg:

 

Vetemjöl

500.0 

gram

eller

8.3 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Bakplåtspapper

 

 

Pizzautrustning >

 

 

 

Pålägg:

 

Pizzasås

2.0 

dl

Hårdost lagrad

200.0 

gram

Kronärtskocka konserv}

2.0 

burkar

Grönpeppar torkad

2.0 

msk

Olivolja

4.0 

msk

Persilja till garnering

4.0 

kvistar

 

Kockskolan:

 

Om pizza >

 

 

Så lagas pizza >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 1051

GBR (GI) / port: 21

Recept: 4203 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 493 gram)

Ingredienser

Visa:
Pizzadeg:

Vetemjöl 500.0 gram 42%

eller 8.3 dl %

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Vatten 3.0 dl 0%

Olivolja 1.0 msk 3%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakplåtspapper Äts ej

Pizzautrustning > Äts ej

 

Pålägg:

Pizzasås 2.0 dl 6%

Hårdost lagrad 200.0 gram 18%

Kronärtskocka konserv} 2.0 burkar 19%

Grönpeppar torkad 2.0 msk 0%

Olivolja 4.0 msk 11%

Persilja till garnering 4.0 kvistar 0%

 

Kockskolan:

Om pizza > Äts ej

Så lagas pizza > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

Denna pizzadeg är tillredd på "svenskt vis". Kan också tillredas på italiensk kalljäst eller varmjäst deg, vilket tar längre tid. Se respektive recept via länkar nedan. Läs mer > Så lagas pizza.

  1. Deg: Lös jäst i vatten (färsk jäst i 37°C, fingervarmt). Blanda mjöl och salt. Tillsätt jästvätska, vatten och matolja. Blanda väl och knåda ("riv") degen elastisk (läs mer > Så knådas, rivs deg). Dela degen i antal pizzor. Forma till runda bollar. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i 30-60 minuter.
  2. Tillbehör: Förbered pizzasallad om sådan önskas. Se recept via länk nedan.
  3. Tomatsås: Det finns färdig tomat-/pizzasås att köpa i butik, eller så tillreder man egen tomatsås (se recept via länk nedan).
  4. Förvärm ugn i god tid 250°C+, inklusive ugnsplåt eller pizzaplåt/pizzasten om sådan finns.
  5. Pålägg: Skiva eller riv ost. Dela kronärtsbottnarna i små bitar.
  6. Pizza: Tillaga en pizza i taget. Kavla ut degen till tunna rundlar. Lägg över på bakplåtspapper. Bred på pizzasås, men inte ända ut till kanten. Lägg på kronärtskocka och ost. Toppa med hel grönpeppar. Ringla lite olivolja över pizzan.
  7. Grädda i ugn 10-15 minuter. Garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

Pizza bakas bäst på en pizzasten, näst bäst på en speciell rund bakplåt med hål, helst med non-stickbeläggning. Stenen och hålen i plåten gör att pizzan blir knaprigare. Se > Pizzautrustning. Pizzasås är en form av tomatsås, läs mer > Om tomatsåser.

Passar till

Pizzasallad

Hemlagad pizzasås

Pizza grundrecept

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pizza

Liknande recept som Grönpepparpizza med kronärtskocka