Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 371

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1484 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 26%
Potatis kokt 3.0 styck 14%
Räkor skalade 300.0 gram 22%
Kapris 1.5 msk 0%
Färskost 200.0 gram 37%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 20 min )
- Koka potatisen i saltat vatten på medellåg värme i cirka 10 minuter och låt den svalna.
- Dela tunnbrödsskivorna på hälften. Beräkna 2 rullar per person.
- Skär kokt kall potatis i tunna stavar. Skala räkorna om de har skal. Blanda alla ingredienser i en skål. Fyll tunnbröden med röran och rulla ihop.
- Servera gärna tillsammans med ett glas torrt vitt vin.
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Tunnbrödssnittar med räkor
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan