Tunnbrödssnittar med räkor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tunnbrödssnittar med räkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tunnbröd mjukt

4.0 

skivor

Potatis kokt

3.0 

styck

Räkor skalade

300.0 

gram

Kapris

1.5 

msk

Färskost

200.0 

gram

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 371

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1484 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 231 gram)

Ingredienser

Visa:

Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 26%

Potatis kokt 3.0 styck 14%

Räkor skalade 300.0 gram 22%

Kapris 1.5 msk 0%

Färskost 200.0 gram 37%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Tillagning (10 min + 20 min )

  1. Koka potatisen i saltat vatten på medellåg värme i cirka 10 minuter och låt den svalna.
  2. Dela tunnbrödsskivorna på hälften. Beräkna 2 rullar per person.
  3. Skär kokt kall potatis i tunna stavar. Skala räkorna om de har skal. Blanda alla ingredienser i en skål. Fyll tunnbröden med röran och rulla ihop.
  4. Servera gärna tillsammans med ett glas torrt vitt vin.

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Tunnbrödssnittar med räkor