Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

350.0 

gram

Pepparrot nyriven

2.0 

msk

Oliver svarta avrunna

6.0 

styck

Ingefära färskriven

3.0 

msk

Olivolja

 

 

Parmesan nyriven

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om tillagning kött >

 

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Lodi Zinfandel

Smakrikt rött vin
Pris: 159 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 0

Recept: 497 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 350.0 gram 86%

Pepparrot nyriven 2.0 msk 4%

Oliver svarta avrunna 6.0 styck 5%

Ingefära färskriven 3.0 msk 6%

Olivolja 0%

Parmesan nyriven 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om tillagning kött > Äts ej

Om carpaccio > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skär köttet i 12 tunna skivor och banka sedan ut dem så att de blir ännu tunnare.
  2. Riv ingefära och pepparrot. Hacka oliver.
  3. Lägg 3 skivor på varje tallrik och strö över ingefära på den ena, oliver på den andra och pepparrot på den tredje.
  4. Ringla över olivolja. Strö flingsalt över och dra några varv med svartpepparkvarnen.
  5. Lägg en skiva hyvlad parmesan på varje köttskiva och garnera gärna en salladslök på varje tallrik.
  6. Servera. 

Menyförslag

Förrätt: Carpaccio variazione

Huvudrätt: Hummer med ingefärssås

Efterrätt: Citruscylinder

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)