Lökdolmar på norskt vis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lökdolmar på norskt vis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

8.0 

styck

Långkornigt ris

1.0 

dl

Mjölk

5.0 

dl

Blandfärs

600.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Muskot riven

2.0 

tsk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Ger 2 stycken/portion

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas grönsaker >

 

 

Om dolmar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2486 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 566 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 8.0 styck 17%

Långkornigt ris 1.0 dl 12%

Mjölk 5.0 dl 12%

Blandfärs 600.0 gram 46%

Ägg 4.0 styck 10%

Muskot riven 2.0 tsk 1%

Salt och vitpeppar 0%

 

Ger 2 stycken/portion 

 

Kockskolan:

Så ugnslagas grönsaker > Äts ej

Om dolmar > Äts ej

Tillagning (55 min )

  1. Koka ris i hälften av mjölken på medellåg värme i cirka 15 minuter tills mjölken kokat in. Vakta att det ej bräns vid. Låt svalna.
  2. Koka lök på medellåg värme i cirka 10 minuter tills den har mjuknat. Ta ur och låt svalna.
  3. Sätt ugnen till 200°C.
  4. Gröp ur lökens innanmäte med en sked. Se till att skalet på löken är helt. 
  5. Blanda ris med färs, ägg, resten av mjölken, urgröpt lök och kryddor. Fyll lökskalen med blandningen.
  6. Lägg över i ugnsfast smord form. Överskottsfärs läggs bredvid. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.

Passar till

Rotsellerisallad

Vitkålssallad

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Lökdolmar på norskt vis