Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2486 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 8.0 styck 17%
Långkornigt ris 1.0 dl 12%
Mjölk 5.0 dl 12%
Blandfärs 600.0 gram 46%
Ägg 4.0 styck 10%
Muskot riven 2.0 tsk 1%
Ger 2 stycken/portion
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om dolmar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Koka ris i hälften av mjölken på medellåg värme i cirka 15 minuter tills mjölken kokat in. Vakta att det ej bräns vid. Låt svalna.
- Koka lök på medellåg värme i cirka 10 minuter tills den har mjuknat. Ta ur och låt svalna.
- Sätt ugnen till 200°C.
- Gröp ur lökens innanmäte med en sked. Se till att skalet på löken är helt.
- Blanda ris med färs, ägg, resten av mjölken, urgröpt lök och kryddor. Fyll lökskalen med blandningen.
- Lägg över i ugnsfast smord form. Överskottsfärs läggs bredvid. Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
Passar till
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Lökdolmar på norskt vis
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan