Vit sangria

Vit sangria

Sangria är klassisk spansk vinbål gjord av vin, sodavatten och fruktbitar m.m. Denna har vitt vin som bas och har spetsats med calvados och Cointreau.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 5

Torrt vitt vin

75.0 

cl

Sodavatten

33.0 

cl

Calvados

3.0 

cl

Cointreau

3.0 

cl

Jordgubbar färska

10.0 

styck

Kiwi

2.0 

styck

Äpple syrligt

1.0 

styck

Vindruvor gröna

20.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Tillbringare >

 

 

Rödvinsglas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Torrt vitt vin 75.0 cl

Sodavatten 33.0 cl

Calvados 3.0 cl

Cointreau 3.0 cl

Jordgubbar färska 10.0 styck

Kiwi 2.0 styck

Äpple syrligt 1.0 styck

Vindruvor gröna 20.0 styck

Tillbehör:

Tillbringare >

Rödvinsglas >

Bild saknas
Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning

  1. Skala äpplet, ta bort kärnhuset och skär i små bitar. Skala och skiva kiwi. 
    Halvera druvorna och ta bort kärnorna.
    Skär jordgubbarna i mindre bitar.

  2. Fyll en tillbringare med vin, frukt och soda.

  3. Ställ kallt eller tillsätt is före servering.

Kockens kommentar

Om man så önskar kan calvados och Cointreau utelämnas.

Sangria är en spansk vinbål gjord av t.ex. rött vin, citronjuice, sodavatten och fruktbitar. Sangría betyder ordagrannt på spanska åderlåtning från ordet sangre = blod.

ALTERNATIV

Svart sangria

Petters Punsch

En enkel fruktbål (alkoholfri)

Fler drinkrecept inom Välkomstdrinkar

Liknande recept som Vit sangria

  • Recept på My Maj Bellini

    My Maj Bellini

    En gulgrön variant av originalet Bellini.
    Passande på "aftnar"?

  • Recept på Kir Royal & Kir Imperial

    Kir Royal & Kir Imperial

    Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?

    Royal = med svart vinbärslikör.
    Imperial = med hallonlikör.

  • Recept på Kir

    Kir

    Dåligt vitt vin? Blanda i lite likör!
    Det gjorde en gång i tiden bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart och därmed uppstod Kir.

  • Recept på Champagne Cocktail

    Champagne Cocktail

    "Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.

  • Recept på Pearfect Punch

    Pearfect Punch

    Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.

  • Recept på Grapewine punch

    Grapewine punch

    Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.

  • Recept på Russian Spring Punch

    Russian Spring Punch

    Vän av ordning blandar denna internationella, hallonsmakande drink på rysk vodka och rysk "champagne", dvs ryskt mousserande vin.

  • Recept på Venice Punch

    Venice Punch

    Denna friska persikosmakande dryck har skapats på restarang Marie Laveau i Stockholm.

  • Recept på Sangria (röd bål) med nejlikor och kanel

    Sangria (röd bål) med nejlikor och kanel

    Sangria är en spansk vinbål ursprungligen med rött vin. Sangría betyder ordagrannt "åderlåtning" (sangre = blod).

  • Recept på Beverly Hills Iced Tea

    Beverly Hills Iced Tea

    Detta är en mindre komplicerad variant av den klassiska Long Island Ice Tea, men elegantare då coca-colan bytts ut mot champagne. Detta exemplar har tillretts på Gondolen, Stockholm.