Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2093 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 2.0 kilo 32%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Gul lök 1.0 st stor 3%
Matfett (smör) 4.0 msk 18%
Vitt vin till sås 4.0 dl 13%
Persilja finhackad 1.5 dl 1%
Tillbehör:
Bröd t.ex. baguette 1.0 styck 32%
Kockskolan:
Så kokas skaldjur > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
Borsta och skrapas musselskalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en stor stekkastrull i matfett på medelhög värme i ett par minuter utan att bränna.
Tillsätt vin och kryddor i kastrullen. Koka upp och lägg i musslorna. Koka på högsta värme 4-5 minuter, tills skalen öppnar sig. De som inte öppnat sig kastas. Finhacka persilja och tillsätt mot slutet.
Servera musslorna med sitt spad direkt i djupa tallrikar. Servera gärna ett gott vitt bröd till, som doppas i musselspadet.
Kockens kommentar
Musslor som får koka för länge blir sega. Rätten fungerar utmärkt även som förrätt. Minska i så fall mängden till hälften.
Fler recept inom Musslor
Liknande recept som Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor
-
Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musseltagine med fänkål och kryddig korv
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Friterade blåmusslor med tatatorsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade pilgrimsmusslespett
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pilgrimsmusslor i basilikasås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, spanska små musslor i smakrik sås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Moules (LCHF-recept)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: