Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 108

GBR (GI) / port: 2
Recept: 432 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotselleri 400.0 gram 24%
Smör el. margarin 50.0 gram Äts ej
Fettupptag vid stekning 1.3 msk 29%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Vetemjöl till panering 1.5 msk 11%
Ägg 0.6 styck 9%
Ströbröd till panering 3.5 msk 26%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Så pannsteks rotfrukter > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär rotsellerin i 1 cm tjocka skivor. Tryck gärna ut cirklar med matring.
- Förkoka helst skivorna någon minut så att de mjuknar något. Låt svalna.
- Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda varan när den stekts. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
- Stek: Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. När fettet slutat fräsa, börjat bli brunt, läggs skivorna i. Sänk samtidigt värmen något för att inte svartbränna panyren. Läs mer > Så panerar man.
- Stek skivorna i cirka 3 minuter på var sida, tills de fått en fin gyllenbrun färg. Kontrollera att de inte bränns för hårt. Salta och peppra på ovansidan efter vändning.
Kockens kommentar
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Rotsellerin med panering och fettupptag väger tillagad 93 gram per portion, varav panering 22%. Energimängd 110 Kcal, varav 76% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Panerad stekt rotselleri
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan