Panerad stekt rotselleri

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panerad stekt rotselleri

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rotselleri

400.0 

gram

Smör el. margarin

50.0 

gram

Fettupptag vid stekning

1.3 

msk

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl till panering

1.5 

msk

Ägg

0.6 

styck

Ströbröd till panering

3.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Så pannsteks rotfrukter >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 108

GBR (GI) / port: 2

Recept: 432 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 94 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 400.0 gram 24%

Smör el. margarin 50.0 gram Äts ej

Fettupptag vid stekning 1.3 msk 29%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl till panering 1.5 msk 11%

Ägg 0.6 styck 9%

Ströbröd till panering 3.5 msk 26%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Så pannsteks rotfrukter > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skär rotsellerin i 1 cm tjocka skivor. Tryck gärna ut cirklar med matring.
  2. Förkoka helst skivorna någon minut så att de mjuknar något. Låt svalna.
  3. Dubbelpanera: Se kommentar nedan. Vispa upp ägg med en gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål och ströbröd på en tallrik. Man kan blanda mjöl eller ströbröd med salt och peppar, men det är lättare att dosera rätt mängd genom att krydda varan när den stekts. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i ströbröd. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
  4. Stek: Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. När fettet slutat fräsa, börjat bli brunt, läggs skivorna i. Sänk samtidigt värmen något för att inte svartbränna panyren. Läs mer > Så panerar man.
  5. Stek skivorna i cirka 3 minuter på var sida, tills de fått en fin gyllenbrun färg. Kontrollera att de inte bränns för hårt. Salta och peppra på ovansidan efter vändning.

Kockens kommentar

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Rotsellerin med panering och fettupptag väger tillagad 93 gram per portion, varav panering 22%. Energimängd 110 Kcal, varav 76% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Panerad stekt rotselleri