Crêpes med frukt och nötfyllning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crêpes med frukt och nötfyllning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Mjölk

6.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Smör normalsaltat

5.0 

msk

 

Fyllning:

 

Pekannötskärnor

20.0 

gram

Valnötskärnor

12.0 

styck

Sötmandelkärna

20.0 

gram

Apelsin hel

1.0 

styck

Kiwi

2.0 

styck

Kvarg naturell 4% fett

4.0 

msk

Florsocker till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château du Juge

Sött vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2407 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 137 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 3.0 dl 26%

Salt 0.5 tsk 0%

Mjölk 6.0 dl 15%

Ägg 3.0 styck 8%

Smör normalsaltat 5.0 msk 20%

 

Fyllning:

Pekannötskärnor 20.0 gram 6%

Valnötskärnor 12.0 styck 9%

Sötmandelkärna 20.0 gram 5%

Apelsin hel 1.0 styck 3%

Kiwi 2.0 styck 4%

Kvarg naturell 4% fett 4.0 msk 2%

Florsocker till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Smet: Blanda vetemjöl, salt och hälften av mjölken i en skål. Vispa smeten jämn och tillsätt sedan resten av mjölken och äggen. Smält matfettet och vispa ner det i smeten. Låt gärna vila kallt en stund.
  2. Fyllning: Blanda hackade nötter, keso och apelsin- och kiwibitar i en skål.
  3. Grädda: Stek på medelhög värme. Beräkna cirka 1 dl smet till en crêpe. När smeten stelnar så är det dags att vända sida på crêpen.
  4. Servera: Fyll crêpsen med blandningen och pudra sedan över florsocker. Serveras varm.

Fler recept inom Efterrättspannkakor, crepes

Liknande recept som Crêpes med frukt och nötfyllning