Strutsfilé med drambuiesås och rösti

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Strutsfilé med drambuiesås och rösti

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strutsfilé

600.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Drambuie

10.0 

cl

Grädde

2.0 

dl

Viltfond koncentrerad

1.5 

msk

Matlagningsmjöl

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bourgogne Les Sétilles

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 139 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 723

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2891 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 384 gram)

Ingredienser

Visa:

Strutsfilé 600.0 gram 23%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Drambuie 10.0 cl 13%

Grädde 2.0 dl 25%

Viltfond koncentrerad 1.5 msk 1%

Matlagningsmjöl 1.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 19%

Smör normalsaltat 4.0 msk 13%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Salta och peppra strutsfiléerna. Skala och grovriv potatis. Lägg i vatten. Häll bort vattnet och låt rinna av.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna 2-3 minuter på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt i ugn i 5-10 minuter. Ta ut. Låt det vila en stund.
  4. Rösti: Hetta upp matfett i stekpanna. Platta ut en kaka potatis i pannan och stek den knabrig och gyllenbrun. Vänd.
  5. Sås: Häll drambuie i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och tillsätt grädde och fond. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev. lite steksky. Önskas lite tjockare sås, tillsätt under omröring lite matlagningsmjöl.
  6. Koka sparrisen i cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

Hur det smakar? Mycket fint kött påminnande om fin oxfilé, fast bättre enligt vår chefskock Petter. Fryst struts kan man hitta i special­butiker, vanligtvis formade till runda portions­biffar.

PASSAR TILL

Rösti

Fler recept inom Kalkon och struts

Liknande recept som Strutsfilé med drambuiesås och rösti