Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 309

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1236 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomater 4.0 st stora 11%
Blåbär färska 3.0 dl 8%
Florsocker 0%
Sås:
Myntablad 3.0 dl 1%
Vispgrädde 2.0 dl 58%
Smör normalsaltat 2.0 msk 16%
Vaniljsocker 2.0 msk 6%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (17 min )
- Koka upp vatten, skålla tomaterna 10 sekunder. Tag ur dem och spola dem i kallt vatten.
- Skala av skinnet. Skär av ett lock och gröp ur kärnhuset med en tesked. Skär av lite av botten, så att de kan stå upp.
- Fyll tomaterna med blåbär. Om blåbären är sura kan lite florsocker strös över dem.
- Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda på medellåg värme i någon minut. Mixa såsen i matberedare eller med mixerstav tills den är helt slät.
Kockens kommentar
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Blåbärstomater med myntasås (efterrätt)
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan