Blåbärstomater med myntasås (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blåbärstomater med myntasås (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomater

4.0 

st stora

Blåbär färska

3.0 

dl

Florsocker

 

 

 

Sås:

 

Myntablad

3.0 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Vaniljsocker

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 309

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 8%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 305 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomater 4.0 st stora 11%

Blåbär färska 3.0 dl 8%

Florsocker 0%

 

Sås:

Myntablad 3.0 dl 1%

Vispgrädde 2.0 dl 58%

Smör normalsaltat 2.0 msk 16%

Vaniljsocker 2.0 msk 6%

Tillagning (17 min )

  1. Koka upp vatten, skålla tomaterna 10 sekunder. Tag ur dem och spola dem i kallt vatten.
  2. Skala av skinnet. Skär av ett lock och gröp ur kärnhuset med en tesked. Skär av lite av botten, så att de kan stå upp.
  3. Fyll tomaterna med blåbär. Om blåbären är sura kan lite florsocker strös över dem.
  4. Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Låt sjuda på medellåg värme i någon minut. Mixa såsen i matberedare eller med mixerstav tills den är helt slät.

Kockens kommentar

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Blåbärstomater med myntasås (efterrätt)