Gulröd paprikasoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gulröd paprikasoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Paprika gul

2.0 

styck

Paprika röd

2.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Matfett till stekning

 

 

 

Grädde

4.0 

dl

Kycklingfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Saffran

0.5 

gram

Filmjölk

1.0 

liter

Tabasco röd

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Kryddgrönt

 

 

Matbröd ljust

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 861

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3445 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 603 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika gul 2.0 styck 2%

Paprika röd 2.0 styck 2%

Purjolök 1.0 styck 2%

Matfett till stekning 0%

 

Grädde 4.0 dl 42%

Kycklingfond konc. 3.0 msk 4%

el. buljongtärning 0%

Saffran 0.5 gram 0%

Filmjölk 1.0 liter 18%

Tabasco röd 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Kryddgrönt 0%

Matbröd ljust 8.0 skivor 31%

Tillagning (35 min )

  1. Ansa och skär paprika och purjolök i bitar. Stek det med lite matfett i en gryta/kastrull på medellåg värme i cirka 25 minuter, tills det mjuknat.
  2. Häll på grädde, fond och saffran.  Låt koka upp. Ta av från plattan. Vispa ner filmjölk. Blanda väl.
  3. Smaka av med några stänk tabasco och salt.
  4. Garnera med något kryddgrönt, t.ex. gräslök.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Gulröd paprikasoppa