Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 861

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3445 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Paprika gul 2.0 styck 2%
Paprika röd 2.0 styck 2%
Purjolök 1.0 styck 2%
Grädde 4.0 dl 42%
Kycklingfond konc. 3.0 msk 4%
Saffran 0.5 gram 0%
Filmjölk 1.0 liter 18%
Tabasco röd 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Kryddgrönt 0%
Matbröd ljust 8.0 skivor 31%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Ansa och skär paprika och purjolök i bitar. Stek det med lite matfett i en gryta/kastrull på medellåg värme i cirka 25 minuter, tills det mjuknat.
- Häll på grädde, fond och saffran. Låt koka upp. Ta av från plattan. Vispa ner filmjölk. Blanda väl.
- Smaka av med några stänk tabasco och salt.
- Garnera med något kryddgrönt, t.ex. gräslök.
Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Gulröd paprikasoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan