Rostbiffsallad med skållad tomat (lätt måltid)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rostbiffsallad med skållad tomat (lätt måltid)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rostbiff tilllagad

16.0 

skivor

Tomater

4.0 

styck

Rödlök

0.5 

styck

Sallatsblad

100.0 

gram

t.ex. māche el. rucola

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

Olivolja

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 386

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1542 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 303 gram)

Ingredienser

Visa:

Rostbiff tilllagad 16.0 skivor 38%

Tomater 4.0 styck 5%

Rödlök 0.5 styck 2%

Sallatsblad 100.0 gram 1%

t.ex. māche el. rucola %

Salt och svartpeppar 0%

Olivolja 2.0 msk 15%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 40%

Tillagning (12 min )

  1. Koka upp vatten. Skålla tomaterna 1 minut. Skölj dem i kallt vatten och skala. Skär i klyftor. Ta bort innanmätet.
  2. Finhacka lök.
  3. Lägg upp rostbiffen på tallrik. Garnera med tomat, lök och sallat. Häll lite olivolja på sallaten. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Rätten kan varieras med olika köttslag, sallater och grönsaker.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Rostbiffsallad med skållad tomat (lätt måltid)