Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 386

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1542 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rostbiff tilllagad 16.0 skivor 38%
Tomater 4.0 styck 5%
Rödlök 0.5 styck 2%
Sallatsblad 100.0 gram 1%
Olivolja 2.0 msk 15%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 40%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Koka upp vatten. Skålla tomaterna 1 minut. Skölj dem i kallt vatten och skala. Skär i klyftor. Ta bort innanmätet.
- Finhacka lök.
- Lägg upp rostbiffen på tallrik. Garnera med tomat, lök och sallat. Häll lite olivolja på sallaten. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Rätten kan varieras med olika köttslag, sallater och grönsaker.
Fler recept inom Sallad med kött
Liknande recept som Rostbiffsallad med skållad tomat (lätt måltid)
-
Bulgursallad med korv och aprikos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Matig sommarsallad med salami och ost
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Carina Brydlings sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Melon med skinka (lätt måltid)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfilé
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad med limemarinerad kyckling
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Renskavssallad med vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstsallad med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel