Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Pias lammgryta med paprikaris
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 61
Kcal / portion: 384
GBR (GI) / port: 4
Recept: 2302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grytbitar lamm 800.0 gram 39%
Vatten till gryta 1.5 liter 0%
Köttfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Rött vin 2.0 dl 7%
Purjolök 1.0 styck 3%
Morot 1.0 styck 2%
Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 2%
Tomater hela burk 400.0 gram 3%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Matfett till stekning 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 39%
Kockskolan:
Om bräsering > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Bräsera: Skär köttet i bitar. Bryn det runtom i en stor stekkastrull eller gryta på medelhög värme med lite matfett i cirka 5 minuter.
- Tillsätt vatten+fond och rödvin. Skiva purjolök och morot och tillsätt. Låt sjuda under lock i 30 minuter.
- Kärna ur paprikan och skär i bitar. Tillsätt tomater och hälften av paprikan. Tillsätt timjan, salta och peppra. Sjud i ytterligare 30 minuter, tills köttet är riktigt mört och faller i bitar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Finhacka resten av paprikan och stek den i matfett på medelvärme i cirka 2 minuter. Blanda med det färdiga riset.
Kockens kommentar
Variera grytan med olika grönsaker eller rotfrukter. Variera smaksättning med t.ex. lite soja, paprikapulver eller andra örtkryddor. Lyxa till det med att tillsätta grädde eller crème fraiche.
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Pias lammgryta med paprikaris
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan