Pias lammgryta med paprikaris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pias lammgryta med paprikaris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Grytbitar lamm

800.0 

gram

Vatten till gryta

1.5 

liter

Köttfond koncentrerad

1.0 

msk

Rött vin

2.0 

dl

Purjolök

1.0 

styck

Morot

1.0 

styck

 

Paprika röd-gul-grön

2.0 

styck

Tomater hela burk

400.0 

gram

Timjan torkad

1.0 

tsk

Matfett till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Valois

Kryddigt rött vin
Pris: 239 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2302 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 627 gram)

Ingredienser

Visa:

Grytbitar lamm 800.0 gram 39%

Vatten till gryta 1.5 liter 0%

Köttfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Rött vin 2.0 dl 7%

Purjolök 1.0 styck 3%

Morot 1.0 styck 2%

 

Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 2%

Tomater hela burk 400.0 gram 3%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Matfett till stekning 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 39%

 

Kockskolan:

Om bräsering > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Bräsera: Skär köttet i bitar. Bryn det runtom i en stor stekkastrull eller gryta på medelhög värme med lite matfett i cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt vatten+fond och rödvin. Skiva purjolök och morot och tillsätt. Låt sjuda under lock i 30 minuter.
  3. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Tillsätt tomater och hälften av paprikan. Tillsätt timjan, salta och peppra. Sjud i ytterligare 30 minuter, tills köttet är riktigt mört och faller i bitar.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  5. Finhacka resten av paprikan och stek den i matfett på medelvärme i cirka 2 minuter. Blanda med det färdiga riset.

Kockens kommentar

Variera grytan med olika grönsaker eller rotfrukter. Variera smaksättning med t.ex. lite soja, paprikapulver eller andra örtkryddor. Lyxa till det med att tillsätta grädde eller crème fraiche.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Pias lammgryta med paprikaris