Buck´s fizz / Mimosa

Buck´s fizz / Mimosa

I England heter denna drink Buck´s Fizz och i Frankrike Mimosa. En lämplig brunchdrink, tillika en drink man serverar till tidigt ankomna bröllopsgäster!

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Apelsinjuice

6.0 

cl

Champagne kall

9.0 

cl

 

Grenadin?

1.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Apelsinjuice 6.0 cl

Champagne kall 9.0 cl

Grenadin? 1.0 cl

Bild saknas
Skapat av
Cat Bar

Tillagning

  1. Kyl champagneglas med is.
    Häll bort isen.

  2. Häll apelsinjuice i glaset och ev. grenadin.
    Fyll på med kall champagne eller mousserande vin.

Kommentar:

Bucks fizz är originalmässigt med en skvätt grenadin, men serveras numera vanligen (som på bilden) utan. Den franska varianten Mimosa serveras utan grenadin.

Kockens kommentar

Buck´s Fizz serverades första gången 1921 av bartendern Mc Garry på Buck´s Club i London. Drinken serveras ofta som brunchdrink.

Mimosa är en fransk variant skapad på Ritz Hotel i Paris ca 1925. Ibland tillsätts en tesked Grand Marnier, varvid man får en Grand Mimosa. Byter man ut apesinjuicen mot tranbärsjuice kallas den Hibiscus eller Pointsetta och med grapefruktjuice blir det en Lilosa.

Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar

Liknande recept som Buck´s fizz / Mimosa

  • Recept på The Royal Wedding Cocktail

    The Royal Wedding Cocktail

    En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.

  • Recept på Kir Royal & Kir Imperial

    Kir Royal & Kir Imperial

    Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?

    Royal = med svart vinbärslikör.
    Imperial = med hallonlikör.

  • Recept på My Maj Bellini

    My Maj Bellini

    En gulgrön variant av originalet Bellini.
    Passande på "aftnar"?

  • Recept på Champagne Cocktail

    Champagne Cocktail

    "Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.

  • Recept på Pearfect Punch

    Pearfect Punch

    Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.

  • Recept på Scropino

    Scropino

    En söt-sur läskande välkomstdrink.

  • Recept på Jordgubbsscropino

    Jordgubbsscropino

    En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.

  • Recept på Grapewine punch

    Grapewine punch

    Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.

  • Recept på Blackberry Beast

    Blackberry Beast

    Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.

  • Recept på Blue Velvet

    Blue Velvet

    Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.