För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svensk köttfärssås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 10

Köttfärs (blandfärs)

400.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Krossade tomater

400.0 

gram

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Oxfond koncentrerad

1.5 

msk

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Kockskolan:

 

Om italiensk pastasås >

 

 

Sås till pasta, pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1022 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 96 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 75%

Gul lök 2.0 styck 10%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Krossade tomater 400.0 gram 9%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Oxfond koncentrerad 1.5 msk 3%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Kockskolan:

Om italiensk pastasås > Äts ej

Sås till pasta, pizza > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök, vitlök (alt. pressa).
  2. Fräs löken mjuk i matfett cirka 5 minuter på medellåg värme utan att bränna den.
  3. Höj till medelhög värme, tillsätt köttfärs och bryn den lätt under omröring i 5 minuter. Smula sönder färsen med en trägaffel.
  4. Tillsätt övriga ingredienser. Småkoka i 10 minuter. Rör om då och då.

Kockens kommentar

Förebilden är italienarnas Ragu alla Bolognese (som i Bologna). Det är klassisk sås till pasta, och specifikt till tagliatelle i Bologna och till spagetti i Sverige. Passar även bra till gratänger. Läs mer > Om italiensk pastasås. Där finns också film som visar tillagning av såsen på italienskt vis.

Passar till

Pasta med köttfärssås

Spagetti alla Bolognese

Alternativ: Köttfärsröra bolognese special

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Tomatsåser, chilisåser

Liknande recept som Svensk köttfärssås