Caesardressing original

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Caesardressing original

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Olivolja

0.5 

dl

Sardellfilé i burk

8.0 

styck

Citronjuice

1.0 

msk

Äggula

2.0 

styck

Parmesan nyriven

75.0 

gram

Svartpeppar nymald

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vinägrett, dressing >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 402

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 0

Recept: 823 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 38%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 102 gram)

Ingredienser

Visa:

Olivolja 0.5 dl 46%

Sardellfilé i burk 8.0 styck 8%

Citronjuice 1.0 msk 1%

Äggula 2.0 styck 12%

Parmesan nyriven 75.0 gram 33%

Svartpeppar nymald 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om vinägrett, dressing > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Blanda olja med hackade sardeller.
  2. Riv över peppar med pepparkvarn. Tillsätt citron­juice och blanda. 
  3. Separera äggula från vita och blanda in gulorna.
  4. Riv parmesan över och blanda.

Kockens kommentar

Caesardressing ingår i Caesarsallad som lär vara skapat av Caesar Cardini 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Se dito recept via länk nedan.

Passar till

Caesarsallad original

Svensk caesarsallad

Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto

Liknande recept som Caesardressing original