Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Enkel grönsaksraita, indisk yoghurtsås
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 68
Kcal / portion: 85
GBR (GI) / port: 0
Recept: 512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Matlagningsyoghurt 4.0 dl 88%
Tomater 2.0 styck 7%
Gurka 0.3 styck 3%
Kummin mald 1.0 tsk 2%
Kockskolan:
Om vita såser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Dela tomaterna och gröp ur innanmätet. Dela gurkan och gröp ur det lösa köttet. Skär de fasta delarna i fina tärningar.
- Blanda grönsakerna med yoghurt. Smaka av med kryddor.
- Garnera med finhackad gräslök. Serveras kyld.
Kockens kommentar
En enkel röra med syrlig yoghurt som bas. Variera ingående grönsaker och kryddor efter egen smak och beroende på tillgång. Raita är en indisk yoghurtsås, svalkande till heta rätter. Läs mer > Om vita såser.
Passar till
Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤
Liknande recept som Enkel grönsaksraita, indisk yoghurtsås
-
Guacamole, mexikansk avokadoröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mexikansk guacamole med chili
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mild avokadoröra (guacamole)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hummus med tahini, tillbehör till mat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kikärtsröra, hummus
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Syrlig vegetarisk kikärtsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Paprika- och fetaoströra till smörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tzatziki (tsatsiki, cocik) - grundrecept
Tid: 35 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan