Enkel grönsaksraita, indisk yoghurtsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel grönsaksraita, indisk yoghurtsås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Matlagningsyoghurt

4.0 

dl

Tomater

2.0 

styck

Gurka

0.3 

styck

Kummin mald

1.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

Gräslök till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 85

GBR (GI) / port: 0

Recept: 512 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 126 gram)

Ingredienser

Visa:

Matlagningsyoghurt 4.0 dl 88%

Tomater 2.0 styck 7%

Gurka 0.3 styck 3%

Kummin mald 1.0 tsk 2%

Salt och svartpeppar 0%

Gräslök till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Dela tomaterna och gröp ur innanmätet. Dela gurkan och gröp ur det lösa köttet. Skär de fasta delarna i fina tärningar.
  2. Blanda grönsakerna med yoghurt. Smaka av med kryddor.
  3. Garnera med finhackad gräslök. Serveras kyld.

Kockens kommentar

En enkel röra med syrlig yoghurt som bas. Variera ingående grönsaker och kryddor efter egen smak och beroende på tillgång. Raita är en indisk yoghurtsås, svalkande till heta rätter. Läs mer > Om vita såser.

 

Passar till

Fiskburgare

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Enkel grönsaksraita, indisk yoghurtsås