Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 79
 
    
                Kcal / portion: 378
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 1512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklinglever 700.0 gram 53%
Svamp 250.0 gram 4%
Vindruvor blå 200.0 gram 10%
Matfett till stekning 2.0 msk 13%
Sås:
Rött vin 1.0 dl 5%
Vatten 2.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 3%
Tillbehör:
Blandade rotfrukter 800.0 gram 16%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Koka upp vatten och skålla (koka) druvor i högst en minut. Dra av skinnet och peta ut kärnorna. Putsa levern och skär i bitar, salta lätt. 
- Skala och tärna rotfrukter. Koka i lättsaltat vatten cirka 10 minuter.
- Lättstek levern på medelvärme i matfett 2-3 minuter, till fin yta. Lägg åt sidan.
- Sås: Häll vatten med fond och vin i pannan. Koka ner till halva volymen. Smaka av med salt och peppar. Sänk till medellåg värme och tillsätt lever och druvor. Värm upp.
Kockens kommentar
Blandade rotfrukter kan t.ex. bestå av morötter, palsternacka eller svartrötter.
Alternativa tillbehör
Fler recept inom Lever, njure
Liknande recept som Kycklinglever med vindruvor
- 
                
                    Rognons de porc ā la crčme, njurraguTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ragnons de veau Bordelaise, bräserad kalvnjure i rödvinssåsTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Rognons de veau sauce Madčre, flamberad kalvnjure i madeirasåsTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Rein d´agneau de Bercy, lammnjure med ljus vitvinssås från BercyTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Clásica riņones al Jerez, klassisk lammnjure i sherrysås från JerezTid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Stekt lever ā la Anglaise eller SuédoiseTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk korvkaka (leverpudding) med vitkålslingonSvårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåsleverSvårighet: Medel, Receptgivare: Cellier du Périgord 
- 
                
                    FågelpatéTid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dansk leverpastej med cumberlandsåsTid: 1 tim 55 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              