Kycklinglever med vindruvor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklinglever med vindruvor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklinglever

700.0 

gram

Svamp

250.0 

gram

Vindruvor blå

200.0 

gram

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Rött vin

1.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Blandade rotfrukter

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Blond

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 378

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1512 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 477 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglever 700.0 gram 53%

Svamp 250.0 gram 4%

Vindruvor blå 200.0 gram 10%

Matfett till stekning 2.0 msk 13%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Rött vin 1.0 dl 5%

Vatten 2.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 3%

 

Tillbehör:

Blandade rotfrukter 800.0 gram 16%

Tillagning (50 min )

  1. Koka upp vatten och skålla (koka) druvor i högst en minut. Dra av skinnet och peta ut kärnorna. Putsa levern och skär i bitar, salta lätt.
  2. Skala och tärna rotfrukter. Koka i lättsaltat vatten cirka 10 minuter.
  3. Lättstek levern på medelvärme i matfett 2-3 minuter, till fin yta. Lägg åt sidan.
  4. Sås: Häll vatten med fond och vin i pannan. Koka ner till halva volymen. Smaka av med salt och peppar. Sänk till medellåg värme och tillsätt lever och druvor. Värm upp.

Kockens kommentar

Blandade rotfrukter kan t.ex. bestå av morötter, palsternacka eller svartrötter.

Alternativa tillbehör

Kokt potatis

Kokta grönsaker

Fler recept inom Lever, njure

Liknande recept som Kycklinglever med vindruvor