Kycklingleversauté

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingleversauté

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklinglever

700.0 

gram

Svamp

300.0 

gram

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Stuvning:

 

Grädde

1.5 

dl

Vetemjöl

2.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Sherry el. Madeira

2.0 

msk

Apelsinjuice

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

4.0 

dl

Sallatsblad

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 722

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2887 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 562 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglever 700.0 gram 28%

Svamp 300.0 gram 3%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

 

Stuvning:

Grädde 1.5 dl 19%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Vatten 2.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 1%

Sherry el. Madeira 2.0 msk 1%

Apelsinjuice 3.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 4.0 dl 41%

Sallatsblad 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Fryst lever skall vara tinad och avtorkad. Putsa levern och skär i småbitar. Skölj och skiva svamp. Förbered sallad.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Stek svampen utan matfett i panna på medelhög värme, tills allt vatten i pannan har kokat bort. Lägg åt sidan.
  4. Stek levern lätt i matfett på medelvärme i 2-3 minuter. Rör om.
  5. Tillsätt svampen och rör ner mjöl. Späd med vatten+fond, grädde, vin och apelsinjuice. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i några minuter. Salta, peppra.
  6. Lägg upp ris i en ring och sautén i mitten.

Kockens kommentar

Starkvinet kan utelämnas. Om burksvamp, utnyttja spadet. Sautén passar även bra till att fylla krustader.

Fler recept inom Lever, njure

Liknande recept som Kycklingleversauté