Crêpes bretonnes, söt bretansk bovetepannkaka med rom

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crêpes bretonnes, söt bretansk bovetepannkaka med rom

Lägg till ingredienser

Antal: 4

Vetemjöl

1.0 

dl

Bovetemjöl

1.0 

dl

Rom

4.0 

cl

Mjölk

2.5 

dl

Kanel

1.0 

krm

Salt

1.0 

krm

 

Tillbehör:

 

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Strösocker

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 275

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1099 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 110 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 1.0 dl 19%

Bovetemjöl 1.0 dl 16%

Rom 4.0 cl 7%

Mjölk 2.5 dl 14%

Kanel 1.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

 

Tillbehör:

Smör normalsaltat 50.0 gram 33%

Strösocker 2.0 msk 10%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Smet: Häll mjölk och rom i en bunke och vispa ner mjöl, lite i taget till en slät klimpfri tunn smet. Tillsätt kanel och salt. Ställ in i kylskåp i en timme eller mer.
  2. Grädda tunna crêpes i stekpanna på medelhög värme. Fräs lite smör i pannan innan första gräddningen. Häll 0,5-1 deciliter smet i pannan och vicka den så att smeten rinner ut i kanterna.
  3. Vänd pannkakan när smeten stannat sig (stelnat på ytan) och kanten blivit knaprig.
  4. Vispa om i smeten (mjölet sjunker) och grädda nästa pannkaka.
  5. Smält socker och smör. Häll över crêpen.
  6. Serveras varm.

Kockens kommentar

Naturligtvis finns alla slags crepes i Bretagne, men de är speciellt kända för bovetepannkakor av olika slag. Se också recept Galettes bretonne. Mycket enkelt och överraskande gott!

Alternativ

Galette bretonne

Fler recept inom Efterrättspannkakor, crepes

Liknande recept som Crêpes bretonnes, söt bretansk bovetepannkaka med rom