Crępes med crčme fraicheräkor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crępes med crčme fraicheräkor

Lägg till ingredienser

Antal satser ā 4 styck: 3

Mjölk

5.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Ägg

4.0 

styck

Smör el. margarin

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Skaldjur rensade

400.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Gräslök

1.0 

knippe

Citron till smaksättning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 843

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 486 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölk 5.0 dl 12%

Vetemjöl 3.0 dl 25%

Salt 0.5 tsk 0%

Ägg 4.0 styck 10%

Smör el. margarin 2.0 msk 8%

 

Fyllning:

Skaldjur rensade 400.0 gram 18%

Creme fraiche 2.0 dl 26%

Gräslök 1.0 knippe 0%

Citron till smaksättning 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

Tillagning (30 min + 30 min )

Detta är ett "svenskt" crępesrecept. Önskas extra tunna crepes på franskt vis, se recept > Crępes salée.

  1. Smet: Vispa samman mjölk, ägg och salt. Vispa ner vetemjöl lite i taget till en jämn smet. Ställ smeten kallt i en halvtimme eller mer (2 timmar).
  2. Fyllning: Rensa skaldjur. Hacka gräslök. Blanda med crčme fraiche. Smaka av med citron, peppar och salt.
  3. Grädda: Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Stek crępes på medelhög värme.
  4. Fördela 2-3 rågade matskedar fyllning per crępes. Servera.

Kockens kommentar

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crčme fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.

Alternativ

Crępes salée grundrecept

Crepes med skaldjursstuvning

Svampcrepes

Fler recept inom Crepes

Liknande recept som Crępes med crčme fraicheräkor