Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 843

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mjölk 5.0 dl 12%
Vetemjöl 3.0 dl 25%
Salt 0.5 tsk 0%
Ägg 4.0 styck 10%
Smör el. margarin 2.0 msk 8%
Fyllning:
Skaldjur rensade 400.0 gram 18%
Creme fraiche 2.0 dl 26%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Kockskolan:
Om pannkakor > Äts ej
Så lagas pannkakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 30 min )
Detta är ett "svenskt" crępesrecept. Önskas extra tunna crepes på franskt vis, se recept > Crępes salée.
- Smet: Vispa samman mjölk, ägg och salt. Vispa ner vetemjöl lite i taget till en jämn smet. Ställ smeten kallt i en halvtimme eller mer (2 timmar).
- Fyllning: Rensa skaldjur. Hacka gräslök. Blanda med crčme fraiche. Smaka av med citron, peppar och salt.
- Grädda: Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Stek crępes på medelhög värme.
- Fördela 2-3 rågade matskedar fyllning per crępes. Servera.
Kockens kommentar
Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crčme fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.
Alternativ
Fler recept inom Crepes
Liknande recept som Crępes med crčme fraicheräkor
-
Crępes salées - franska pannkakor grundrecept
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampcrępes i ugn
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med skaldjursstuvning
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med crčme fraicheräkor
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gâteau de Crępes ā la Florentine, klassisk pannkakstårta ā la Florens
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Crępes ā la prins Bertil
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes ā la Danny Kaye
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan