Crępes med skaldjursstuvning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Crępes med skaldjursstuvning

Lägg till ingredienser

Antal satser ā 4 styck: 3

Mjölk

5.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Ägg

4.0 

styck

Smör el. margarin

2.0 

msk

Hårdost till garnering

 

 

 

Fyllning:

 

Skaldjur rensade

400.0 

gram

Vetemjöl

5.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 947

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2840 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 508 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölk 5.0 dl 11%

Vetemjöl 3.0 dl 22%

Salt 0.5 tsk 0%

Ägg 4.0 styck 9%

Smör el. margarin 2.0 msk 7%

Hårdost till garnering 0%

 

Fyllning:

Skaldjur rensade 400.0 gram 16%

Vetemjöl 5.0 msk 6%

Grädde 2.0 dl 25%

Vatten 1.0 dl 0%

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 1.0 msk 3%

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

Tillagning (30 min + 30 min )

Detta är ett "svenskt" crępesrecept. Önskas extra tunna crepes på franskt vis, se recept > Crępes salée.

  1. Smet: Vispa samman mjölk, ägg och salt. Vispa ner vetemjöl lite i taget till en jämn smet. Ställ smeten kallt i en halvtimme eller mer (2 timmar).
  2. Smält fett i panna och vispa ner i smeten. Stek crępes på medelhög värme.
  3. Sätt ugn eller grill på 250°C.
  4. Fyllning: Smält lite matfett i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner mjöl. Tillsätt grädde, fond och lite vatten. Koka cirka 4 minuter tills ganska fast. Tillsätt skaldjur, eventuellt skurna i mindre bitar.
  5. Sätt ugn eller grill på 250°C
  6. Fördela 2 rågade matskedar fyllning per crępes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt/ungsfat. Riv ost och strö över. 
  7. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.

Kockens kommentar

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor, men det går också bra med skaldjur på burk. Därvid används burkspad i stället för vatten och koncentrerad fond.

Alternativ

Crępes salée grundrecept

Crępes med creme fraicheräkor

Svampcrepes

Fler recept inom Crepes

Liknande recept som Crępes med skaldjursstuvning