Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Deg:

 

Rågmjöl fullkorn

3.0 

dl

Vetemjöl

1.0 

dl

Vatten

1.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Långkornigt ris

2.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Ansjovisfilé konserv

0.5 

burk

 

Fyllning:

 

Köttfärs (blandfärs)

200.0 

gram

Gul lök el. annan lök

1.0 

styck

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 569

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2275 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 326 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg:

Rågmjöl fullkorn 3.0 dl 24%

Vetemjöl 1.0 dl 9%

Vatten 1.5 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fyllning:

Långkornigt ris 2.0 dl 26%

Ägg 2.0 styck 6%

Ansjovisfilé konserv 0.5 burk 6%

 

Fyllning:

Köttfärs (blandfärs) 200.0 gram 17%

Gul lök el. annan lök 1.0 styck 2%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Tillagning (30 min + 45 min )

  1. Deg: Blanda rågmjöl, salt och vatten. Tillsätt vetemjöl. Knåda degen fast. Lägg på en handduk, låt vila.
  2. Fyllning 1: Koka riset i 4 dl lättsaltat vatten på medellåg värme tills vattnet har kokat in. Hårdkoka och finhacka ägg. Blanda ris, ägg och hackad ansjovis med spad.
  3. Fyllning 2: Fräs färs och finhackad lök på medelhög värme tills den är genomstekt i ca 7 min. Smaka av med tomatpuré & kryddor. Sätt ugnen till 250 grader.
  4. Kavla: Dela degen i 2 eller 4 hanterbara delar. Kavla ut degen tunt till en avlång degplatta cirka 12 centimeter bred. Lägg en sträng fyllning i mitten. Vik över degen till en lång korv. Tryck till kanten och ändarna med piggarna på en gaffel. Lägg över på smord plåt eller papper.
  5. Grädda cirka 15 minuter till torr och fin yta. Skär 2 centimeter breda snittar. Servera dem varma eller kalla.

Kockens kommentar

Karelska pirogsnittar bakade på kraftfullt rågmjöl och med smakstarkt innehåll passar utmärkt som drinktilltugg eller på smörgåsbordet. Vi föreslår hälften med kryddstark färs och hälften med ansjovis och ägg.

Degalternativ

Jäsdegspiroger

Pajdegspiroger

Fler recept inom Piroger

Liknande recept som Rågpirogsnittar