Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 569

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2275 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Deg:
Rågmjöl fullkorn 3.0 dl 24%
Vetemjöl 1.0 dl 9%
Vatten 1.5 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Fyllning:
Långkornigt ris 2.0 dl 26%
Ägg 2.0 styck 6%
Ansjovisfilé konserv 0.5 burk 6%
Fyllning:
Köttfärs (blandfärs) 200.0 gram 17%
Gul lök el. annan lök 1.0 styck 2%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 45 min )
- Deg: Blanda rågmjöl, salt och vatten. Tillsätt vetemjöl. Knåda degen fast. Lägg på en handduk, låt vila.
- Fyllning 1: Koka riset i 4 dl lättsaltat vatten på medellåg värme tills vattnet har kokat in. Hårdkoka och finhacka ägg. Blanda ris, ägg och hackad ansjovis med spad.
- Fyllning 2: Fräs färs och finhackad lök på medelhög värme tills den är genomstekt i ca 7 min. Smaka av med tomatpuré & kryddor. Sätt ugnen till 250 grader.
- Kavla: Dela degen i 2 eller 4 hanterbara delar. Kavla ut degen tunt till en avlång degplatta cirka 12 centimeter bred. Lägg en sträng fyllning i mitten. Vik över degen till en lång korv. Tryck till kanten och ändarna med piggarna på en gaffel. Lägg över på smord plåt eller papper.
- Grädda cirka 15 minuter till torr och fin yta. Skär 2 centimeter breda snittar. Servera dem varma eller kalla.
Kockens kommentar
Karelska pirogsnittar bakade på kraftfullt rågmjöl och med smakstarkt innehåll passar utmärkt som drinktilltugg eller på smörgåsbordet. Vi föreslår hälften med kryddstark färs och hälften med ansjovis och ägg.
Degalternativ
Fler recept inom Piroger
Liknande recept som Rågpirogsnittar
-
Piroger med jäsdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med pajdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Cornish pasty - piroger från Cornwall
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rågpiroger - grundrecept
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karelska piroger, finska rågpiroger
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatispiroger - grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pierogi, kokta polska piroger
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med filodeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med smördeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med spenat och feta
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan