Ravioli med svamp i tomatsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ravioli med svamp i tomatsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ravioli med svamp

600.0 

gram

 

Tomatsås:

 

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Soltorkade tomater

80.0 

gram

Krossade tomater

500.0 

gram

Olivolja till stekning

 

 

Salt till smaksättning

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

Basilika

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om fylld pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 5

Recept: 958 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 2%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 316 gram)

Ingredienser

Visa:

Ravioli med svamp 600.0 gram 67%

 

Tomatsås:

Gul lök 1.0 styck 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Soltorkade tomater 80.0 gram 14%

Krossade tomater 500.0 gram 12%

Olivolja till stekning %

Salt till smaksättning %

Svartpeppar nymald 0%

Basilika 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om fylld pasta > Äts ej

Tillagning (30 min )

Receptet avser köpt färdiglagad färsk ravioli.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka  basilika och strimla soltorkade tomater.
  2. Hetta upp oljan i kastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig. Tillsätt krossade och soltorkade tomater. Fräs ytterligare i ett par minuter.
  3. Koka ravioli i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter enligt anvisning på förpackning.
  4. Lägg upp raviolin och häll över såsen. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Garnera med hackad basilika.

Kockens kommentar

Färsk färdig ravioli finns att köpa i handeln. Smaken är vanligen "blek" och kryddning är väsentlig. Välj olika kryddor och grönsaker i såsen.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Ravioli med svamp i tomatsås