Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 5
Recept: 958 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ravioli med svamp 600.0 gram 67%
Tomatsås:
Gul lök 1.0 styck 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Soltorkade tomater 80.0 gram 14%
Krossade tomater 500.0 gram 12%
Basilika 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om fylld pasta > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Receptet avser köpt färdiglagad färsk ravioli.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka basilika och strimla soltorkade tomater.
- Hetta upp oljan i kastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig. Tillsätt krossade och soltorkade tomater. Fräs ytterligare i ett par minuter.
- Koka ravioli i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter enligt anvisning på förpackning.
- Lägg upp raviolin och häll över såsen. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Garnera med hackad basilika.
Kockens kommentar
Färsk färdig ravioli finns att köpa i handeln. Smaken är vanligen "blek" och kryddning är väsentlig. Välj olika kryddor och grönsaker i såsen.
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Ravioli med svamp i tomatsås
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani